Sijainti ja ympäristö

Lehtoranta sijaitsee Hollolassa Vesijärven rannalla lähellä palveluja. Alueen eteläpuolella Lahden kaupungin puolella sijaitsee Karjusaaren asuinalue, joka on korkeatasoinen ja erittäin haluttu asuinalue. Lahden keskustaan on matkaa vain n. 6 km. Kauppatorilta on Lehtorantaan säännöllinen linja-autoyhteys. Kalliolan uusi koulu on noin 3 km päässä ja Kukkilan päiväkotiin on matkaa noin 2 km. Lähin ostoskeskus on Mukkulassa noin 3 km:n päässä.

Messilän laskettelurinteet ja Tiirismaan radiomasto näkyvät Lehtorannasta suoraan Vesijärven toisella puolella. Hienot virkistyssaaret Selkä- ja Enonsaari hallitsevat komeaa järvimaisemaa. Lahden ja Vääksyn väliä seilaava laivaliikenne lipuu säännöllisesti ohi turvallisen etäisyyden päässä. Tiirismaan maankuulut hiihtoladut sekä Messilän golfkenttä täydentävät harrastusmahdollisuuksia. Mukkulan kehittyvä leirintäalue hienoine rantoineen on lähettyvillä.

Lehtorannan omat vaihtelevat virkistysalueet tarjoavat mahdollisuuden lähivirkistäytymiseen. Kesällä Vesijärvessä on mahdollista virkistäytyä uiden. Talvella Vesijärven jää tarjoaa oivan mahdollisuuden lähteä hiihtämään suoraan omasta pihapiiristä. Helsinki ja Helsinki-Vantaan lentoasema ovat hyvien yhteyksien päässä.

Hollola.fi

Lahti.fi

 

Suunnittelu

Lehtorannan suunnittelun tavoitteena on ollut mahdollistaa pientaloasuminen lähellä palveluja ainutlaatuisen hienon luonnon ja rantamaisemien äärellä. Suunnittelussa on haettu alueelle korkealuokkaista ja modernia nykypäivän arkkitehtuuria henkivää ilmettä. Suunnittelussa tärkeänä osana on ollut sovittaa asumisen tarpeet ja luonto tasapainoon niin että asukkaat pääsevät nauttimaan upeasta elinympäristöstä ympäristöarvot huomioiden. Alueelle on mm. perustettu kaksi luonnonsuojelualuetta turvaamaan alueella kasvavien metsälehmuksien tulevaisuus. Alueen on suunnitellut  Sauli Havas, arkkitehti, SAFA, Arkkitehtitoimisto Havas Rosberg Oy:ltä.

 

Rakentaminen

Alueen tiet ja infra valmistuvat heinäkuussa 2020 minkä jälkeen tonteilla voi aloittaa rakentamisen.  Vesi, viemärit sekä sähkö tuodaan valmiiksi tontin rajalle. Kiinteistöille tulee myös mahdollisuus hankkia DNA:n valokuidulla toteutetut nopeat tietoliikenneyhteydet.

Asuntojen rakentamista ohjaavat Lehtorannan rakennustapaohjeet ja Hollolan kunnan rakennusjärjestys. Kannatta myös tutustua muihin rakentamisen ohjeisiin. Rakentamisen aikataulun saat Lehtorannassa valita itse. Rakennustapaohjeiden tavoitteena on ohjata Lehtorannan rakentumista niin, että syntyy laadukas ja yhtenäinen asuinalue, joka sopeutuu maisemaan ja vaihtelevaan maastoon. 

Historiaa

Lehtorannan kaava-alue kuuluu Ali-Seppälä nimiseen tilaan joka on ollut saman suvun hallussa ainakin vuodesta 1686. Tilan päärakennus sijaitsi Kukkilan kylässä muutaman kilometrin päässä Lehtorannasta. Tilalla on viljelty viljaa sekä kasvatettu metsää usean sukupolven ajan. Nykyään tilaan kuuluu  metsämaata.

Lehtorannan vieressä oleva Karjusaari on ollut alun perin huvila-aluetta, mutta myöhemmin asutus on muuttunut arvostetuksi ympärivuotiseksi pientaloalueeksi. Alueen ympärivuotinen asuntokanta on rakentunut 1970-2000-luvuilla.